RUDNÁ JE BOHATÉ MĚSTO S VELKÝMI MOŽNOSTMI ROZVOJE.BOHUŽEL ALE JEDE JEN NA PŮL PLYNU. ROZHLÉDNEME-LI SE PO OKOLNÍCH OBCÍCH A MĚSTECH, NEUBRÁNÍME SE DOJMU, ŽE RUDNÁ VE SPOLEČENSKÉM ROZVOJI HRAJE AŽ DRUHÉ HOUSLE.

Vedle svých sousedů je jak chudý příbuzný. Stejně jako jinde tu máme skvělé partičky maminek s kočárky nebo sousedy, které pojí důchodový věk. Chtěli by si někde sednout a popovídat. Smysluplně a tvořivě užít volný čas s přáteli, nebo se jen tak seznámit a předat si zkušenosti, recept na marmeládu nebo na bábovku po babičce. Nebo si užít atmosféru vánočního nebo velikonočního trhu, koupit si výrobky řemeslníků, šikovných kuchařů, a to celé ozdobit svařákem nebo horkým moštem se skořicí. Jenže my z Rudné za těmito společenskými „vymoženostmi“ jezdíme do Hostivice, Nučic, Berouna.

V komunitním životě Rudná zaostává, protože jí chybí jedna z podstatných věcí. Není tu jediný vhodný shromažďovací prostor. Nemáme fungující a velkorysé centrum, kde by se lidé mohli scházet, a čas, který tráví sami doma, mohli trávit při oblíbených aktivitách společně, ať to jsou šachy, luštění křížovek nebo třeba sklenka vína. V lokalitě kolem Havlíčkova náměstí (u Masarykovy a při Růžové) se nacházejí hned dvě nemovitosti, které by svým rozsahem mohly těmto záměrům posloužit. Ty ale v nedávné době změnily majitele. Vytipovali jsme v této lokalitě další dva vhodné objekty s dostatečnou plochou a volným prostranstvím. Po volbách bychom z pozice zvolených zástupců chtěli o pořízení takového centra jednat.

Nový prostor by zásadním způsobem změnil tvář a funkčnost roudenského centra. Naším úmyslem je dát prostor pro realizaci kulturních událostí, setkávání občanů všech věkových kategorií. Kulturně společenský prostor by byl k dispozici spolkovému životu a lidé si jej mohli využívat dle vlastní chuti a fantazie. A možná by se pro změnu stal novou inspirací pro lidi z okolí.